Berichten over biodiversiteit

 1. 231006 In gesprek bij Loverendale Ter Linde.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Webredactie Zeeland op 9 oktober 2023

  Verslag bezoek CU tweede kamerlid Pieter Grinwis aan gemeente Veere

  Bert Tuk, CU wethouder van Veere woont op Goeree-Overflakkee. Daar is Pieter Grinwis geboren en opgegroeid. Dat geeft een band, want toen Bert aan Pieter vroeg of hij een werkbezoek wilde brengen aan de gemeente Veere, zei hij meteen ‘ja’. Bert heeft CU-raadsleden uitgenodigd van meerdere Zeeuwse gemeenten en het CU statenlid van de provincie, Lizo Koppejan. 

  Lees meer over "Verslag bezoek CU tweede kamerlid Pieter Grinwis aan gemeente Veere"
 2. 220712 Biodiversiteit.JPG
  Portret Adrie.png
  Door Adrie Kodde op 12 juli 2022

  Wat vindt ChristenUnie Zeeland van de stikstofplannen van het kabinet?

  De vergadering van de Commissie Strategische Opgaven van 8 juli 2022 ging vrijwel alleen over het beleid dat wordt uitgezet te bevordering van de biodiversiteit en vooral de vermindering van de stikstofuitstoot die daarvoor nodig is.

  Vooraf aan de vergadering manifesteerde een groot aantal boeren. Met hun trekkers werden zij opgewacht op het Abdijplein. Met koffie en een bolus in plaats van dranghekken. Hoe belangrijk een goede catering is, bleek wel. In hun optreden en ook hun toespraak gaven de boeren op buitengewoon goede en correcte wijze uiting aan hun zorg.

  Voor de gedeputeerde was er waardering en zelfs bloemen. Voor de vergadering kersen. Hoe belangrijk is een goede catering.

  Lees meer over "Wat vindt ChristenUnie Zeeland van de stikstofplannen van het kabinet?"
 3. 220627 Foto berm.2.jpg
  CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
  Door Webredactie Zeeland op 27 juni 2022

  Dit is de tijd van doen!

  Een slogan van een bekende verzekeraar. Zeer van toepassing op de Algemene Beschouwingen tijdens de Statenvergadering van afgelopen vijdag van onze fractievoorzitter, Jan Henk Verburg, op de gepresenteerde financiële stukken van de Provincie Zeeland ( Jaarstukken 2021 en de Voorjaarsnota 2022). 

  Lees meer over "Dit is de tijd van doen!"