Waterscooters en snelle motorboten toch welkom in Zeeland

Waterscooterdonderdag 22 november 2012 17:53

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen van de Statenfractie van de ChristenUnie heeft het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland besloten toch naar mogelijkheden te zoeken voor ruimere regels voor waterscooters en snelle motorboten.

Door een wijziging in de nieuwe provinciale milieuverordening is onbedoeld een geheel verbod voor waterscooters  ontstaan voor alle Zeeuwse wateren. De ChristenUnie had hierover vragen gesteld, temeer omdat het een speerpunt is,  om Zeeland als watersportprovincie te promoten.

Volgens het  provinciebestuur gaat het niet om een bewuste wijziging, maar betrof het een onbedoeld neveneffect van wijzigingen op de kaart met Natura 2000 gebieden. Men gaat nu bezien of en zo ja wanneer verruiming van de regels voor het varen met deze boten in verschillende Deltawateren tot stand kan komen. Waterscooters zijn nu nog in de hele provincie verboden.

De ChristenUnie is blij voor de grote groep watersporters en watersportbedrijven nu die hun hobby en werk  binnen enkele maanden weer kunnen oppakken. De fractie blijft de ontwikkelingen op de voet volgen en hoopt dat de vergissing nog voor het nieuwe watersportseizoen  kan worden gerepareerd.


Zie ook:

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2012-11-21/305984/waterscooters-weer-welkom-zeeuwse-wateren#.UK5YX-QTGSo

of 

http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/waterscooters-toch-welkom-in-zeeuwse-wateren-1.3449935
 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Antwoorden art 44 over verbod op gebruik waterscooters65,0 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Waterscooters en snelle motorboten toch welkom in Zeeland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.