Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving

DSC_1827vrijdag 11 maart 2016 17:06

Wederom een mooie bijdrage van Ria Rijksen. ChristenUnie wil dat initiatieven voor sport, kunst, cultuur en erfgoed uit de samenleving moeten komen. Dat geeft draagvlak en betrokkenheid bij mensen. ChritenUnie gaat dus voor optie één, de lijn voortzetten van ondersteuning van de mensen die zich inzetten voor de kenmerkende cultuur van Zeeland, het land van overkanten.

'Voorzitter.

Cultuur en sport   verbindt  mensen en draagt zo bij aan de Zeeuwse samenleving              

ChristenUnie wil dat initiatieven voor sport, kunst, cultuur en erfgoed uit de samenleving komen. Dan is het levensvatbaar geeft draagvlak en betrokkenheid van mensen.

Met die reden kiezen we niet voor het voorstel van het college als het gaat om onze vrijwilligers.

Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Om het goed te laten werken heb je metselaars nodig en dat zijn professionals die betaald moeten worden maar hierop insteken geeft een top- down verhaal. ChristenUnie wil het andersom, kijk naar initiatieven vanuit de inwoners en dan hebben ook de kleine organisaties kans om hun werk te blijven doen. Dan blijft ook erfgoed als dialect, klederdracht, boerderijen ringsteken een kans houden om bij te dragen aan de aantrekkelijkheid voor Zeeland om er te wonen en recreëren.

Juist het vrijwilligerswerk levert mooie pareltjes op.

Wij gaan dus voor optie één, de lijn voortzetten van ondersteuning  van de mensen die zich inzetten voor de kenmerkende cultuur van Zeeland, het land van overkanten.

Dank u wel voorzitter.'

« Terug

Reacties op 'Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.