Leidend voor ChristenUnie is een helder omgevingsplan

Bevroren grondvrijdag 11 maart 2016 10:50

Bij de behandeling van het Statenvoorstel 'Herziening Omgevingsplan en Verordening Ruimte' levert Ria Rijksen namens de ChristenUnie een duidelijke bijdrage. Ze eindigt haar bijdrage mooi met 'Leidend voor ChristenUnie is een omgevingsplan met een helder verhaal voor mensen die er wonen en er hun inkomsten uit hebben.' In de bijlagen twee amendementen waar de ChristenUnie mede-indiener van is.

‘Voorzitter,

 3 juli 2015 hebben de staten ingestemd met de kadernota Herziening Omgevingsplan Zeeland 2012-2018.

Nu ligt opnieuw deze nota voor ons met de nodige wijzigingen naar aanleiding van moties en zienswijzen.

Daarbij werden een aantal zaken er niet duidelijker op getuige het aantal reacties middels mails en  voorgestelde moties en amendementen. Tijdens de behandeling van de aangekondigde moties en amendementen zullen we meer inhoudelijk reageren.

Voor nu en paar algemene opmerkingen:

De ambities voor duurzame energie komen matig uit de verf daarom ondersteunt ChristenUnie het amendement van D66 over de zonneakkers.

De begrenzing van het kustfundament is niet in de herziening opgenomen.  Dit blijft onduidelijkheid geven over wat wel en niet kan.

Het omgaan met de invulling van bedrijventerreinen, de aard en omvang van bedrijven vraagt creativiteit, zorgvuldigheid en solidariteit.

Tijden veranderen en daarmee ook wijze van bedrijfsvoering. Duurzaamheid en omgevingskwaliteit spelen daarbij een belangrijke rol. Wij pleiten ervoor de maatregelen hierbij niet te gaan dan de wet voorschrijft. Dit zorgt voor een beter Level Playing Field.

 

Leidend voor ChristenUnie is een omgevingsplan met een helder verhaal voor mensen die er wonen en er hun inkomsten uit hebben.

 

Dank u wel.’

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Amendement omgevingsplan 3.1.3 SGP CDA PvZ CU 11 maart 2016135,6 kBapplication/pdfdownload
CDA-SGP-CU-PvZ - amendement herziening Omgevingsplan Zeeland234,5 kBapplication/pdfdownload
D66 Amendement aanmelding projecten voor zonneakkers def285,5 kBapplication/pdfdownload
Motie D66 en CU - 20160311 - 10107,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Leidend voor ChristenUnie is een helder omgevingsplan'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.