Werkbezoek Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Werkbezoek 21-08-2015 Foto 2maandag 24 augustus 2015 13:50

Vrijdag 21 augustus j.l. was ChristenUnie Zeeland op werkbezoek bij Stichting Landschapsbeheer Zeeland (SLZ). Jan Henk Verburg, Ria Rijksen en Adrie Kodde staken flink de handen uit de mouwen samen met Pieter Voets van SLZ. Hieronder het persbericht naar aanleiding van het werkbezoek.

ChristenUnie steekt handen uit de mouwen in duingebied op Schouwen

Middelburg, 21 augustus 2015 – De ChristenUnie zet erop in, om onze fraaie Zeeuwse natuur in stand te houden. Om goed te weten wat er mogelijk en nodig is, laat de fractie zich graag in het veld door professionals informeren en steekt dan gelijk de handen uit de mouwen.

Op vrijdagochtend 21 augustus waren Jan Henk Verburg (fractievoorzitter ChristenUnie Zeeland) met een aantal collega’s en Pieter Voets van Stichting Landschapsbeheer Zeeland te vinden in een binnenduingebied in de kop van Schouwen Duiveland. Samen hebben zij maaisel afgeharkt en afgevoerd en hebben gepraat op welke manier beheer nog beter kan.

De belangrijkste conclusie is, dat er met samenwerking tussen organisaties en vrijwilligers zeker veel winst te behalen valt. Ecologisch beheer is belangrijk voor de soortenrijkdom van planten en insecten. Het zorgt voor een kleur- en bloemrijke omgeving, die aantrekkelijk is voor toeristen en inwoners. De inzet van vrijwilligers is daarbij onmisbaar om de kosten te beperken en het draagvlak te vergroten. 

« Terug