Werkbezoek Lamb Weston Meijer in Kruiningen

LWMdinsdag 30 juni 2015 13:59

Afgelopen maandag was de ChristenUnie op uitnodiging van McDonald's Nederland op werkbezoek bij Lamb Weston Meijer in Kruiningen. Carla Dik-Faber vanuit de Tweede Kamer, Jan Henk Verburg en Martin Otte vanuit de Statenfractie en Andries Jumulet als CU raadslid in Reimerswaal. Lees hieronder het persbericht.

CU op bezoek bij McDonald’s leverancier Lamb Weston Meijer                                                 

Kruiningen, 30 juni 2015 – Maandag 29 juni heeft ChristenUnie Kamerlid Carla Dik-Faber samen met de Statenfractie een bezoek gebracht aan Lamb Weston Meijer in Kruiningen. Het Zeeuwse Lamb Weston Meijer levert french fries aan McDonald’s vestigingen over heel Europa. Het bezoek stond in het teken van voeding en gezondheid. 

Carla Dik-Faber benutte het bezoek als voorbereiding op het  geplande debat over de herziening van het voedselbeleid, naar aanleiding van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.  Er is uitgebreid gesproken over de visie van McDonald’s op de samenstelling van hun producten en de continue proces- en product innovaties met partners in de keten. Beleid, duurzaamheid en aansluiten bij wat de consument vraagt waren daarbij belangrijke onderwerpen.

Namens de Zeeuwse Statenfractie waren Jan Henk Verburg en Martin Otte vertegenwoordigd. Het bedrijf Lamb Weston Meijer zorgt voor veel werkgelegenheid regio. Met hun innovatieve verwerkingsmethoden bedienen ze grote delen van Europa en het Midden-Oosten, daarbij gebruik makend van veel Zeeuwse toeleveranciers. Hiermee leveren Lamb Weston Meijer en – indirect - McDonald’s een belangrijke bijdrage aan de Zeeuwse economie. 

De ChristenUnie waardeert de open en eerlijke houding van McDonald’s waarmee onderwerpen besproken kunnen worden. Dit is essentieel voor een brede maatschappelijke discussie over de rol en samenstelling van voedsel in het licht van een gezond en gebalanceerd leven.

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek Lamb Weston Meijer in Kruiningen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.