Vertrek Maarten Otte uit de Provinciale Staten van Zeeland

Martin 2vrijdag 05 juni 2015 10:35

Maarten Otte heeft afgelopen week zijn vertrek als Statenlid aangekondigd. Hij vertrekt naar Frankrijk om daar zijn studie te vervolgen. Ria Rijksen, de nummer drie, zal zijn plaats in Provinciale Staten overnemen. Ria is van 2006 tot 2014 raadslid in de gemeente Kapelle geweest.

De verklaring van Maarten Otte:
''Het was een lastige keuze echter uiteindelijk heb ik gekozen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Vanaf september ga ik studeren aan EDHEC Business School in Nice, één van de bekendste Franse elite 'grandes écoles' met een Master Finance die in de top 3 van de wereldwijde ranking staat.

Ik heb het een eer gevonden om Statenlid van deze mooie provincie te mogen zijn. Een provincie met een duidelijke eigen identiteit.  

Ik ben de CU dankbaar voor het vertrouwen wat ze in mij hebben gesteld en de kansen die de partij mij heeft geboden. Het naar voren schuiven van het jongste Statenlid in Nederland getuigd van moed. Daarmee kan de partij verder komen.''

Lees ook het artikel wat op 03-06-2015 op Omroep Zeeland is gepubliceerd:

Otte stopt als Statenlid en kiest voor studie in Frankrijk

MIDDELBURG – Maarten Otte stopt als Statenlid voor de ChristenUnie. De 22-jarige politicus uit Kruiningen gaat na de zomer studeren aan een universiteit in Frankrijk. Dat valt niet te combineren met de provinciale politiek.

Master in Frankrijk
Otte studeert nu aan de Universiteit van Tilburg. Hij doet daar een master in Finance. Die opleiding gaat hij een vervolg geven aan de gerenommeerde EDHEC-businessschool in Nice.

Twee zetels
In juli 2014 werd Otte geïnstalleerd als Statenlid. Hij was de opvolger van Arjan Beekman, die nu wethouder in Middelburg is. De ChristenUnie heeft twee zetels in Provinciale Staten. Het is de bedoeling dat de nummer drie op de lijst, Ria Rijksen uit Kapelle, de zetel van Otte inneemt.

Verkiezingen
Maarten Otte had voor de verkiezingen van maart al bij de partij aangegeven dat de kans groot was dat hij in Frankrijk zou gaan studeren. Er waren al veel wisselingen in de fractie van de ChristenUnie en Otte is op dat moment gebleven om te zorgen voor continuïteit.

Einde politiek
Otte verwacht niet dat hij op korte termijn terugkeert in de politiek. “Als ik klaar ben met studeren, ga ik op zoek naar een baan. Er is natuurlijk geen enkele werkgever zo gek om je steeds vrij te geven als er een vergadering in het provinciehuis is.”

« Terug

Reacties op 'Vertrek Maarten Otte uit de Provinciale Staten van Zeeland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.