ChristenUnie presenteert eindverslag over afgelopen statenperiode

Fractie - hedendinsdag 17 februari 2015 19:24

De Statenfractie van de Zeeuwse ChristenUnie legt verantwoording af over de werkzaamheden in de afgelopen periode. Ze doet dat schriftelijk middels een zogenaamd end-term review. Het is volgens de fractie belangrijk om te laten zien of je als politici ook waarmaakt wat vaak in verkiezingstijd aan de kiezers wordt beloofd. De fractie kijkt met tevredenheid op de achterliggende periode terug.

Fractievoorzitter Paul Colijn: ‘’De ChristenUnie is een partij die gelooft in transparantie. Daarom willen we graag alles wat we afgelopen periode hebben bereikt op een overzichtelijke manier aan de kiezer presenteren.’’
Alle moties, amendementen en artikel 44 vragen die zijn ingediend staan in het stuk op een rij gezet inclusief het resultaat,  of de moties en amendementen zijn aangenomen of verworpen. Echter politiek is meer dan alleen dat. Een goede samenwerking met andere partijen is nog bepalender voor het behalen van politieke resultaten dan een aangenomen motie of het aantal schriftelijke vragen wat is gesteld. Dit is echter niet te kwantificeren, maar vraagt om een constructieve opstelling.

Colijn vervolgt: ‘’Het werk in de Provinciale Staten staat soms wat verder van de burger af en het gaat vaak om wat abstracte zaken, daarom vinden we het belangrijk om te laten zien wat we zoal bereikt hebben.  Ik roep alle partijen in de Staten op om dit voorbeeld te volgen’’

Per hoofdstuk van het verslag is beschreven op welke manier de doelstellingen uit het vorige CU verkiezingsprogramma zijn ingebracht en welk resultaat dat heeft opgeleverd. Succesvolle moties waren onder andere het instellen van een Zeelandnorm - een maximum salaris voor de bestuurders van gesubsidieerde instellingen, de aanpak van grensproblematiek en de verbetering van de digitale infrastructuur van Zeeland. Daarnaast heeft de fractie ook proactief een visie op regionale media neergelegd. De fractie heeft ook continue aandacht gevraagd voor de kwetsbare ontsluiting van Zeeland en de verkeersveiligheid op de A58. Verder zijn vele andere zaken op het gebied van omgeving, bestuur en dualisme gerealiseerd.

De fractievoorzitter heeft de end-term review overhandigd aan zijn opvolger, lijsttrekker Jan Henk Verburg. De end-term review is beschikbaar op zeeland.christenunie.nl/documenten en kan op verzoek digitaal worden toegezonden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
ChristenUnie Zeeland - End Term Review 2011-2015571,8 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie presenteert eindverslag over afgelopen statenperiode'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.