Scherpe stemverklaring Paul Colijn

PaulColijnvrijdag 14 november 2014 16:50

Paul Colijn zet een scherpe stemverklaring uiteen n.a.v. de motie die ingediend is door PvdA tijdens de Statenvergadering. De motie gaat over het vlaggen, op het Abdij in Middelburg, op 'Coming Out Day'.

 "Voorzitter, met betrekking tot deze motie heeft de ChristenUnie het volgende standpunt:

We zien de acceptatie van lesbiennes, homo-, bi- en transseksuele mensen als een kernwaarde in onze samenleving. We vinden dat de overheid hierin een voorbeeldfunctie moet vervullen, bovenal in haar wetgeving, personeelsbeleid en handhavingsbeleid.

We vinden het echter geen goed gebaar om jaarlijks op 11 oktober de regenboogvlag van de Abdij in Middelburg te laten wapperen om de volgende redenen:

Het hijsen van de Nederlandse vlag en het vlaggen van overheidsgebouwen is onderdeel van officieel landelijk beleid en wordt centraal vastgesteld. Doorgaans hanteren we daarbij ook redenen van algemeen maatschappelijk belang, zoals bij het uiten van nationale en/of regionale rouw of vreugde.

De in de motie omschreven motieven, inclusief het vlaggen voor of namens belangen groepen, sluiten hier niet bij aan.

Wij zien dan ook geen reden om in dit geval van landelijk beleid af te wijken en zullen daarom deze motie niet steunen."

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20141114 - PS.VII.01 - PvdA - Motie Coming Out Day127,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Scherpe stemverklaring Paul Colijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.