Paul Colijn vraagt gedeputeerde over gang van zaken fast-ferry

PaulColijnmaandag 10 november 2014 15:07

Afgelopen Statenvergadering, 31 oktober j.l., heeft Paul Colijn toelichting gevraagd aan de gedeputeerde over onderstaand onderwerp alsmede de stand van zaken m.b.t. het fiets- voetveer tot nu toe.

"Voorzitter,

In  de laatste Statenvergadering is door D66, GL en de ChristenUnie een motie ingediend m.b.t. tot het fiets voetveer. Dit naar aanleiding van de oprichting van de daarvoor benodigde BV. Feitelijk werd de o.i. redelijke en goed gemotiveerde motie door de gedeputeerde ontraden met de volgende omschrijving en citaat uit de PZC:

 De oppositiepartijen wilden dat gedeputeerde George van Heukelom met Veolia onderhandelt om de veerboten een jaar extra te laten varen. Volgens Van Heukelom kost dat minimaal 8 ton. ,,De motie is onuitvoerbaar, want we hebben dat geld niet. Bovendien: hoe meer u erover in het openbaar praat, hoe hoger de prijs die Veolia zal verlangen.''

 De reactie van de gedeputeerde verbaasde ons zeer en werd door ons als niet erg redelijk ervaren.

Maar reeds 3 weken later lezen we het volgende in de PZC: Op 15 november wordt duidelijk of er sprake is van een 'go or no go' voor oprichting van de provinciale Westerschelde Ferry BV en voortzetting van de veerdienst direct na de jaarwisseling. Lukt dat niet, dan wordt een beroep gedaan op Veolia om de huidige fast-ferry langer in stand te houden. Een andere optie is dat de exploitatie wordt ondergebracht in een bestaande afdeling van de provincie, schrijven GS in hun plan van aanpak. Feitelijk betekend dat, dat het college inhoudelijk de motie volgt en uitvoert. Nu kunnen we daar natuurlijk geen bezwaar tegen hebben, maar bezwaar hebben we wel tegen de formulering en toonzetting door de gedeputeerde, alsof de indieners van de motie onredelijke en onuitvoerbare zaken hebben verzocht die het belang van de provincie zouden schaden.

 We zouden daar graag een toelichting van de gedeputeerde over horen alsmede de stand van zaken m.b.t. het fiets-voetveer tot nu toe.

 Hartelijk dank voorzitter.”

« Terug

Reacties op 'Paul Colijn vraagt gedeputeerde over gang van zaken fast-ferry'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.