Startnotitie Provinciaal Verkeer en Vervoer Plan (PVVP)

1010671.JPGvrijdag 04 juli 2014 10:47

Vandaag spraken Provinciale Staten over de startnotitie voor het PVVP. Paul Colijn sprak namens de ChristenUnie en attendeerde Gedeputeerde Staten nog eens op de problematiek rondom de Vlaketunnel.

"Meneer de voorzitter,

Met belangstelling hebben we kennis genomen van met name de startnota voor het Provinciaal verkeer en vervoer plan.

We denken dat er vooral ook ambtelijk goed is nagedacht over de meeste recent ingezette ontwikkelingen op het gebied van techniek, vervoer en verkeer en openbaar vervoer. Waarvoor ook onze waardering. We hebben begrepen dat ook vanuit de provinciale fracties nog voldoende inbreng kan worden geleverd die later in de kadernota zal worden verwerkt.

Toch kunnen we niet nalaten nu reeds namens onze fractie de boodschap mee te geven dat we het van het grootste belangvoor Zeeland vinden dat de problematiek rondom deVlaketunnel en de A58 met haar provinciale omleidingen en toevoer wegen wordt verbeterd. Het vorig najaar op ons verzoek verrichte onderzoek met verbeter voorstellen voor de wegen rondom de Vlaketunnel dient o.i. voortvarend in de kadernota te worden geïntegreerdZowel het economisch enveiligheids- belang van deze Rijks- en Provinciale verkeersaders zijn voor Zeeland van cruciaal belang.

En voorzitter, wanneer er 1 regio met een relatief rustige Rijksweg is, dan is het Zeeland wel. Bij uitstek dus geschikt als proefgebied voor zelf rijdende en zelfsturende voertuigen. Wat onze fractie betreft past dit ook uitstekend bij het innovatieve groene karakter van de provincie. U mag wat onze fractie betreft Zeeland onder voorwaarden enthousiast aanmelden als proeftuin voor dit soort vervoer.

Dank u wel."  

De startnotie voor het PVVP is unaniem aangenomen.  

« Terug

Reacties op 'Startnotitie Provinciaal Verkeer en Vervoer Plan (PVVP)'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.