ChristenUnie verbaast over plotseling afstel WCT

dinsdag 11 februari 2014 11:05

In de PZC van 11 februari 2014 staat vermeld dat de realisatie van de WCT door het college van Gedeputeerde staten niet meer wordt nagestreefd. Dit is een verrassende wending waar de ChristenUnie haar vraagtekens bij zet. Daarom stelt Paul Colijn, Statenlid, vandaag vragen aan het College van Gedeputeerde Staten om opheldering te krijgen over de reden van dit afstel en de wijze waarop dit naar buiten toe wordt gecommuniceerd.

In een citaat door de Gedeputeerde van Beveren staat zelfs vermeld: “Laat Antwerpen en Rotterdam maar lekker met containers schuiven.” Kennelijk is het College nu plotseling tot een nieuw het inzicht gekomen met betrekking tot containerisatie zonder dat eerst met de Staten te overleggen of zelfs de Staten hierover te informeren. De uitspraken in de PCZ verontrusten de ChristenUnie dan ook zeer, mede gezien het toekomstbeeld voor de Zeeuwse havens.

Daarom vraagt de ChristenUnie aan het College waar dit nieuwe inzicht nu opeens vandaan komt en waarom de Staten hier niet eerder over zijn geïnformeerd. Ook wil de ChristenUnie weten of de onderzoeken naar containerisatie in het kader van de economische agenda nu achteraf gezien voor niks zijn geweest. 

Lees de vragen in de bijgevoegde koppeling. 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Vragen Art 44 - afstel WCT72,7 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie verbaast over plotseling afstel WCT'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.