Betere berichtgeving bij calamiteiten op de A58

zaterdag 30 november 2013 20:13

Uit een onderzoek van het provinciebestuur dat zij mede naar aanleiding van schriftelijke vragen van de ChristenUnie hebben laten uitvoeren blijkt dat er nog het nodige te verbeteren valt aan de berichtgeving rondom calamiteiten op de A58.

Nadat vorig jaar zomer een ongeval op de A58 wederom zorgde voor kilometers lange file stelde de Statenfractie van de ChristenUnie schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten. De fractie vindt het van groot belang dat er een goede doorstroming van de belangrijkste verkeersader van Zeeland is. 

Naar aanleiding van deze schriftelijke vragen en vragen tijdens de commissie Economie & Mobiliteit heeft het provinciebestuur in samenwerking met Rijkswaterstaat is er inmiddels een onderzoek uitgevoerd. in dit onderzoek wordt voorgesteld meer op- en afritten en een aantal turborotondes te realiseren voor een betere doorstroming wanneer het verkeer van de A58 moet worden omgeleid. Maar vanwege de hoge kosten is dat geen optie. Wel gaat Gedeputeerde Staten zich samen met Rijkswaterstaat inzetten voor een betere informatievoorziening bij calamiteiten zodat weggebruikers tijdig een andere route kunnen kiezen. 

De ChristenUnie is blij met deze voornemens en hoopt dat dit bij zal dragen aan een betere doorstroming van het autoverkeer bij stremmingen. 

« Terug

Reacties op 'Betere berichtgeving bij calamiteiten op de A58'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.