‘Nederland is groter dan de Randstad’

Poster Arjanvrijdag 07 september 2012 12:01

Leraar en Statenlid Arjan Beekman heeft zijn politieke sporen al verdiend. En hij is nog maar 32 jaar. Nu hij op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de verkiezingen is gezet, kan daar nog een mooie functie bijkomen: Tweede Kamerlid.

Toegegeven, dan moet er wel flink wat gebeuren. Beekman staat op de lijst op plek 25 en de ChristenUnie koerst aan op misschien een zetel winst. Niet hoog genoeg dus. Maar dat deert Beekman allerminst. Politiek is zijn passie. Verkozen of niet, die passie gaat niet weg. Al van jongs af aan begaf hij zich in de politiek. Op zijn vijftiende werd hij lid van de jongerenorganisatie van de Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Hij werd gekozen in de gemeenteraad toen hij eenentwintig was. En vijf jaar later werd hij Statenlid voor de ChristenUnie in Zeeland.

Maar wat denkt Beekman eigenlijk te kunnen betekenen als Tweede Kamerlid? “Ik wil dat Den Haag gaat zien dat Nederland groter is dan de Randstad. In Den Haag heeft men soms echt geen idee van wat er in het landelijk gebied speelt.” Zeeland, zijn provincie, is een natuurparadijs. Als het even kan, zeilt Beekman over de Zeeuwse wateren. Ook in Krabbendijke, zijn woonplaats, vindt hij het goed toeven. En dat wil hij graag zo houden. De vraag is of Den Haag ook door heeft hoe belangrijk Zeeland is. “Het is mijn droom dat Zeeland een prachtige provincie blijft waarin het goed wonen, werken en recreëren is.”

Beekman meent dat er veel gaat veranderen. In pakweg 2030 zal de overheid veel kleiner zijn, denkt hij. “Mensen zullen meer zelf moeten doen. Waar ze eerst naar de overheid keken, zal zomaar de verantwoordelijkheid bij henzelf kunnen gaan liggen.”

Met de ChristenUnie heeft Beekman voor een partij gekozen die het verschil kan maken. “In het Lente-akkoord heeft de ChristenUnie pijnlijke maatregelen voor kwetsbare groepen teruggedraaid. Het is dus een partij die staat voor wat ze belooft: stem geven aan hen die geen stem hebben.”

Op www.christenunie.nl kunt u het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september a.s. lezen en de verdere kandidatenlijst bekijken. Namens de Zeeuwse ChristenUnie is ook Jaap van Ginkel kandidaat. Hij staat op nummer 42 van de kieslijst.

« Terug

Reacties op '‘Nederland is groter dan de Randstad’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.