Overheidsgeld voor een verhuizing van het hoofdkantoor van het ROC

statenzaal_provinc_2123914hvrijdag 20 april 2012 21:51

Tijdens de Statenvergadering van 20 april 2012 kwam de geplande bijdrage van 500.000 euro door de Provincie aan de gefuseerde ROC's ter sprake. Dit bedrag zou ten goede komen aan reiskostenvergoedingen, T-tags voor de tunnelkosten, met andere woorden: voor de verplaatsing van personeel van- en naar het nieuwe hoofdkantoor dat in Terneuzen zou moeten komen. De Statenfractie heeft vanaf het begin af aan al grote moeite gehad met dit voorstel, omdat het geld op geen enkele manier ten goede komt aan een verbetering van onderwijs.

Enige tijd geleden heeft de Statenfractie dan ook een enquête gehouden waarin de mening van het Zeeuwse volk gepeild werd. Veel mensen hebben toen de moeite genomen om te reageren. Dit toonde des te meer aan dat het onderwerp leeft in de Zeeuwse samenleving. Veel respondenten konden moeilijk begrip opbrengen voor de inzet van overheidgeld voor dergelijke verplaatsingskosten, juist ook in tijden van crisis. Anderzijds waren er ook reacties waaruit bleek dat Zeeuws Vlaanderen de komst van het hoofdkantoor goed kon gebruiken. De ChristenUnie heeft de verschillende meningen meegenomen in de definitieve bepaling van haar standpunt.

Tijdens de Statenvergadering bleek echter dat er inhoudelijk weinig discussie meer mogelijk was. De coalitiepartijen hadden zich, ondanks forse kritiek op de slechte onderbouwing van het voorstel, op het standpunt gesteld van: "Afspraak is afspraak". Uit de hoofdelijke stemming bleek inderdaad dat de coalitiepartijen zich allen aan de in het formatieproces gemaakte afspraak hebben gehouden. Het Statenvoorstel is dan ook aangenomen en dit zal betekenen dat het gefuseerde ROC de bijdrage ook daadwerkelijk gaat ontvangen. De Statenfractie van de ChristenUnie betreurt dit ten zeerste. Dat het ROC het hoofdkantoor in Terneuzen wil plaatsen is een keus die enkel en alleen aan het ROC is, maar het punt van kritiek is vooral dat dit financieel ondersteund wordt door een bijdrage van de overheid.

U kunt de bijdrage die Paul Colijn heeft gehouden vinden in de bijlage bij dit bericht.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Bijdrage ROC68,4 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'Overheidsgeld voor een verhuizing van het hoofdkantoor van het ROC'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.