Peter van Dalen komt naar Zeeland

Peter van Dalen vierkantmaandag 17 oktober 2011 09:39

Op donderdag 20 oktober zal Peter van Dalen in Zeeland zijn voor een werkbezoek. Hij zal die dag diverse plekken bezoeken om zo een beeld van Zeeland te krijgen.

Allereerst zal hij een bezoek brengen aan de Kanaalzone Terneuzen, waar in het bijzonder aandacht zal zijn voor Bio Base Europe. Dit is een project dat zich actief bezig houdt met het stimuleren van duurzaam ondernemen. Er zal in het kader hiervan ook een bezoek worden gebracht aan een glastuinbouwproject dat gebruik maakt van de restwarmte van andere ondernemingen.

Vervolgens zal er een bezoek worden gebracht aan de Kreekraksluizen in de gemeente Reimerswaal. Dagelijks passeren honderden binnenvaartschepen de sluizen op hun weg tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam. Bijzonder aan deze sluizen is dat er een zeer strikte scheiding is tussen zout en zoet water. Verder zal er tijdens dit bezoek ook aandacht worden besteed aan de veiligheid op de binnenwateren.

's Avonds is er een open discussieavond waar ook u van harte voor wordt uitgenodigd. Deze avond zal gaan over de ontwikkeling van natte infrastructuur in de gemeente Reimerswaal, maar ook voor mensen die niet in de deze gemeente woonzaam zijn zal het een interessante avond zijn waarin Peter van Dalen en Statenlid Paul Colijn hun visie zullen geven op inpassing van dergelijke plannen in het landschap. Meer informatie over deze discussieavond vindt u hier.

« Terug

Reacties op 'Peter van Dalen komt naar Zeeland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.