ChristenUnie stelt lijst voor statenverkiezingen 2011 vast

Arjan Beekmandinsdag 14 september 2010 20:04

ChristenUnie stelt lijst voor statenverkiezingen 2011 vast

De provinciale unievergadering van de ChristenUnie heeft vanavond de lijst voor de statenverkiezingen 2011 vastgesteld. Lijsttrekker wordt het huidige Statenlid Arjan Beekman gevolgd door Paul Colijn, Rachel Blok en Jitske Verkerk. De huidige fractievoorzitter Dick Visser keert niet meer terug in de politiek.

Arjan Beekman (30) woont in Krabbendijke, is gehuwd en vader van een dochter. Hij is sinds 2007 Statenlid en heeft ruimte, ecologie & water en welzijn in zijn portefeuille. Beekman is daarvoor raadslid in Reimerswaal geweest. Naast zijn politieke werk is hij docent economie en maatschappijleer aan het Calvijn College in Goes.

Paul Colijn (52) woont in Goes, gehuwd en vader van drie kinderen. Hij is de huidige fractievoorzitter van de SGP/ChristenUnie fractie van de Goese gemeenteraad. In het dagelijks leven is hij zelfstandig ondernemer.

Rachel Blok (25) woont in s'-Gravenpolder. Ze is gehuwd en moeder van een zoon. Sinds 2007 het jongste Statenlid. In de afgelopen periode heeft ze zich bezig gehouden met economie- en mobiliteitsvraagstukken.

Jitske Verkerk (21) woont in Middelburg. Ze heeft bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en is werkzaam bij de Erasmus Universiteit en het programmabureau Zuid-Westelijke Delta.

Martin Otte (18) woont in Kruiningen. Is penningmeester van Perspectief en studeert economie & bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg.

Dick Visser, de huidige fractievoorzitter, heeft besloten na 11 jaar werk in de provinciale staten zich voor een nieuwe periode niet meer beschikbaar te stellen. Hij zal op de lijst staan als lijstduwer.

De ChristenUnie Statenfractie bestaat uit drie leden en maakt momenteel deel uit van het college.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stelt lijst voor statenverkiezingen 2011 vast'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.