Zeeuwse Jongerenplatformer in Panel op feest 10 Jaar Christenunie

DSC_3233woensdag 03 februari 2010 18:48

Panel Perspectief op jubileumfeest ChristenUnie

Op 30 januari jongstleden, heeft de ChristenUnie op het jubileumfeest in Utrecht haar 10-jarige verjaardag gevierd. Tijdens dit jubileumfeest is ook gesproken met een panel bestaande uit vier perspectiefleden (ChristenUnie-jongeren). Want wil de partij een continuerende en stabiele lijn vestigen en nieuwe jubilea meemaken dan is de instroom van politiek betrokken jongeren van essentieel belang!

Ook Perspectief als politieke jongeren organisatie bestaat 10 jaar, in het panel is daarom gekozen voor 4 jongeren die actief zijn geweest, zijn of actief zullen worden voor Perspectief.

Wietse de Boer als oprichter van Perspectief, Klaas Pieter Derks als oud-voorzitter, Rienette Systema als actief lid en voorzitter commissie onderwijs en ondergetekende als ‘jonge hond’ die lokaal actief is bij de ChristenUnie en in de toekomst wellicht actief zal worden bij Perspectief.

Er zijn verschillende onderwerpen aan bod geweest in het panel. Welke ontwikkeling heeft Perspectief meegemaakt in de afgelopen jaren, wat is de verhouding van Perspectief tegenover de ChristenUnie en wat is de toekomst van Perspectief.

Concrete vragen zoals ‘’op welke punten is te zien dat Perspectief de ChristenUnie kritisch blijft volgen?’’ zijn aan de orde gekomen.

Aan ondergetekende werd tot slot ook gevraagd wat is jouw devies voor Perspectief in de toekomst en hierbij wil ik ook nu afsluiten. ‘’Perspectief moet kritisch blijven richting het beleid van de ChristenUnie, jongeren stimuleren en activeren om politiek betrokken te worden maar daarnaast ook vast blijven houden aan de beginselen’’.

Want ook juist die beginselen bieden perspectief voor de toekomst van christelijke partijen, maar ze bieden bovenal perspectief voor een toekomst waar wij als christenen allemaal naar uit mogen zien!

Martin Otte

ChristenUnie Reimerswaal

Jongerenplatform CU Zeeland

« Terug

Reacties op 'Zeeuwse Jongerenplatformer in Panel op feest 10 Jaar Christenunie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.