ChristenUnie bezorgd omtrent organisatie Senior Games

senior games2zaterdag 15 augustus 2009 08:51

De ChristenUnie Zeeland stelt kritische vragen aan GS omtrent de organisatie van de Senior Games. Zij wil weten hoe het kan dat in maart nog 3500 aanmeldingen werden verwacht, terwijl de teller nu op 1255 staat.

Het dagelijks provinciebestuur maakt in een voortgangsrapportage nog melding van 1500 aanmeldingen. De ChristenUnie wil dat Gedeputeerde Staten een verklaring geven voor dat verschil.

De provincie heeft 382.000 euro subsidie gegeven aan de Senior Games. Dat komt, rekent de ChristenUnie uit, neer op een bijdrage van 304 euro per deelnemer. De partij vindt dat 'erg veel' en vraagt of Gedeputeerde Staten dat ook vinden.

In de PZC legde organisator Ton Kienhuis de oorzaak van de tegenvallende aanmeldingen bij de gebrekkige medewerking van de nationale sportbonden. De ChristenUnie vraagt zich af waarom de Staten daarover niet zijn geïnformeerd.

De Statencommissie Welzijn heeft herhaaldelijk de zorgen uitgesproken over de communicatie. De ChristenUnie wil weten wat het dagelijks provinciebestuur heeft gedaan om die te verbeteren. Ook is ze benieuwd of er financiële gevolgen voor de provincie zijn als de Senior Games niet slagen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie bezorgd omtrent organisatie Senior Games'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.