Nieuwe weblogaflevering

web4woensdag 09 april 2008 23:12

Beste lezers,

Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat het al een hele tijd geleden is dat er een weblog van mijn hand verschenen is. Dat komt niet omdat ik niets meemaak, maar misschien juist wel omdat ik zoveel meemaak. Ik hoop mijn leven echter te beteren want een weblog moet wel onderhouden worden anders heeft het weinig zin.

Intussen zijn we als fractie nu ruim een jaar bezig. En als ik terugkijk ben ik blij voor wat er nu staat. Afgelopen jaar is veel tijd geïnvesteerd in het inwerken. En dat betekent meer dan alleen maar stukken lezen gelukkig. Veel gesprekken zijn gevoerd met mensen uit het werkveld, veel werkbezoeken afgelegd. Vooral rondom het jeugdwerk en ruimte, ecologie en water. Ook als fractie hebben we hard gewerkt aan een goed en sterk team. De komst van een nieuwe fractie-assistent heeft daar zeker ook aan bijgedragen.

Afgelopen week druk bezig geweest met sport en cultuur. Om te beginnen een bijeenkomst bezocht van Omroep Zeeland waarin de nieuwe huisstijl is gepresenteerd. Intussen heeft u het vast gezien als u een regelmatig kijker of luisteraar bent van deze omroep. De dag daarop naar de aftrap van de campagne voor de seniorgames. Het belooft een heel mooi evenement te worden waar iedere gemeente in Zeeland van mee kan profiteren. Van volleybal tot golf en van de paardensport tot watersport. Vooral het enthousiasme waarmee de organisatie maar ook de sponsoren zich hiervoor inzetten geeft me vertrouwen.

Als statenlid word je zo nu en dan ook gevraagd om te assisteren bij schoolbezoeken aan de Provincie. Jongeren van + 16 jaar vormen hun eigen partij, houden een debat en er worden zelfs  moties ingediend. Het is mooi om deze jonge talenten te horen spreken en hun enthousiasme te zien. Zo ervaren zij aan den lijve, dat politiek niet saai hoeft te zijn.

Vrijdag is kamerlid Ernst Cramer op bezoek geweest, een verslag hiervan kunt u lezen op de site. Het was heel waardevol om een aantal belangrijke onderwerpen onder zijn aandacht te brengen. Dan denk ik vooral ook aan de positie van mosselkwekers. Het zou toch verschrikkelijk zijn voor Zeeland als hun toekomst ontnomen zou worden.

Komende week staan diverse gesprekken op het programma met mensen uit de culturele wereld. Er komt een nieuwe nota voor de kunsten uit. Het is nog best lastig om je daar een goede mening over te vormen. Mocht u hierin mee willen denken mail me gerust.

« Terug

Reacties op 'Nieuwe weblogaflevering'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.