Werkbezoek aan aquacultuur en bijzondere statenvergadering.

Oesterputten Yersekevrijdag 06 juli 2007 21:11

Zo kort voor mijn vakantie nog even een update. Maandag 25 juni hebben we als commissies REW (Ruimte ecologie en water) en EM (economie en mobiliteit) een werkbezoek gebracht aan de aquacultuursector. Voor mij gedeeltelijk een bekend terrein omdat veel van die activiteiten zich rondom Yerseke afspelen. We werden ontvangen door dhr Lacor van het bedrijf Roem van Yerseke. Daar werd het nodige verteld over de innovaties die in deze sector spelen. Dat hebben we vervolgens met eigen ogen bekeken door de "proeftuin" te bezoeken waar mosselzaad gekweekt wordt. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan dhr Poley die zeekraal en lamsoor verbouwt. Daar is een groot deel van ons gezelschap helemaal nat geregend. Stonden we te kijken naar een demonstratie, kregen we toch een hoosbui over ons heen. In de bus konden we er wel om lachen. Al die mensen met natte, verwaaide koppen.

Toen naar het Goese Sas waar een ondernemer zit die zagers kweekt. Hij pakt dat heel innovatief en voortvarend aan. Er worden intussen ook proeven gedaan met de kweek van tong. Een boeiend bedrijf om te bezoeken, en zo zie je: "Al denk je soms al heel wat te weten op een bepaald gebied, er speelt altijd meer dan je denkt"

Vrijdag de 29 was de laatste statenvergadering voor het zomerreces. Voor ons als fractie wel een vergadering met een dubbel gevoel omdat we aan de ene kant heel blij waren dat Frans Hameling beedigd is als gedeputeerde, aan de andere kant ook verdrietig omdat we afscheid genomen hebben van Jaap.  Jaap kreeg een lintje namens de majesteit wegens zijn verdiensten voor de samenleving. Heel terrecht denk ik, en uiteindelijk was het een mooi afscheid. We hebben ook afscheid genomen van de griffier van de staten. In de korte tijd dat ik haar ken, heb ik haar leren kennen als een hele open en warme persoonlijkheid. Heel benaderbaar. In het begin heb ik wel eens gezegd dat het in de provincie een stuk formeler toegaat dan bij de gemeente. Maar nu ik er een poosje rondloop merk ik dat dit best wel meevalt. Het zijn allemaal hele behulpzame, hardwerkende mensen. Echt respect daarvoor. Bregina gaat echter beginnen aan een nieuwe uitdaging, ze word hoofd van de afdeling welzijn. Ik gun het haar van harte, en wens ze veel plezier in haar nieuwe werkkring.

Nu ik deze blog schrijf zijn intussen de koffers gepakt. We hopen deze nacht af te reizen naar zonnig Italie. Daar ben ik wel even aan toe. U zult voorlopig niet zoveel horen van me, omdat pas in september het statenwerk weer op volle toeren verdergaat. Ik wens u allemaal een hele fijne vakantie toe.

« Terug

Reacties op 'Werkbezoek aan aquacultuur en bijzondere statenvergadering.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.