Eindelijk weer eens een update.

Dick tijdens de statenvaartocht.zaterdag 23 juni 2007 21:12

Na lange tijd afwezig geweest te zijn wil ik mijn best doen om u weer met de nodige regelmaat op de hoogte te stellen van de belevenissen in de politiek.

Nee, ik heb er geen goed excuus voor want een stukje schrijven op een weblog kost helemaal niet zoveel tijd. Het is meer een kwestie van discipline. En beste lezers, ik heb het de laatste tijd gewoon een beetje laten afweten wat dat betreft. Ik ga proberen mijn leven te beteren. Als u het gewoon weer tijd vind voor een update stuurt u maar een mailtje.

De afgelopen tijd is er veel gebeurt. U heeft kunnen lezen van de ontwikkelingen rondom Jaap van Ginkel die afgetreden. Dat was voor ons als fractie een grote slag, en als persoon heeft het me best geraakt. We zijn zo intensief met elkaar opgetrokken tijdens de campagne en waren daarin echt een hecht team dat het hard aankomt als de leider van de club mee moet stoppen. Ik heb groot respect voor de waardige wijze waarop hij afscheid heeft genomen. Als fractie hebben we heel veel aan hem te danken. Het was hartverwarmend om te zien hoe van VVD tot SP vol respect en waardering over hem werd gesproken. We zijn erg blij dat Frans Hamelink de nieuwe gedeputeerde wil worden en daarmee Jaap gaat vervangen, want iemand vinden die past binnen het team en deskundig is om deze klus te doen is nog niet zo eenvoudig. Vandaag stond er een groot intervieuw met hem in de PZC wat u ook elders op deze site kunt lezen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een goede gedeputeerde zal zijn.

Intussen heb ik mijn maidenspeech achter de rug, echt de zenuwen gierden door mijn lijf al ben ik toch wel gewend om voor een groep te staan. Gelukkig ging het goed al vallen er ook nog wel de nodige dingen te verbeteren. Maar dat mag ook als je nog maar zo kort bezig bent. Het ging over het peilbesluit van het Veerse Meer. Een onderwerp wat vooral de agrariers daar erg aan het hart gaat dus er was behoorlijk wat publiek. Jammer vind ik dat de staten niet is blijven staan voor het beleid wat ze zelf hebben vastgesteld. Mijn bijdrage kunt u elders op de site nog nalezen.

Afgelopen vrijdag hadden we een vaartoch met de klassieke schepen van stichting "behoud Hoogaars". Dat is inmiddels een traditie zo heb ik begrepen. Het was erg gezellig, helaas viel de wedstrijd die we die middag zouden varen een beetje in het water doordat de wind helemaal wegviel. En ja, dan schiet het niet echt op. De sfeer was er echter niet minder om. We hebben het afgesloten met een barbeque in de tuin bij gedeputeerde Poppelaars.

s'Avonds de eerste zeeuwse museumnacht nog bezocht. De organisatie had een leuk programma in elkaar gezet en het was behoorlijk druk in het museum voor Noord- en Zuid Beveland. Ik denk dat zulke evenementen heel waardevol zijn om cultuur toegankelijk te maken voor nieuwe doelgroepen en tegelijkertijd te zorgen voor een aantrekkelijk cultuurklimaat. Hulde voor de organisatie en al die musea die de handen ineengeslagen hadden om dit voor elkaar te krijgen.

Komende week nog een statenvergadering. Daarin zal officieel afscheid genomen worden van Jaap als gedeputeerde en zal Frans geinstalleerd worden. Daarna even rust voordat het in september weer begint. Maandag een bezoek aan de aquacultuur in Yerseke en omgeving. Een bekend terrein voor mij.

Vele mensen vragen aan mij hoe het me nu bevalt. Ik kan eerlijk zeggen dat ik het heel erg leuk vind en goed naar mijn zin heb al is het ook best zwaar. Vooral de commissie Ruimte Ecologie en Water vraagt veel voorbereidingstijd omdat dit een heel nieuw terrein voor mij is. Vele statenleden kennen de voorgeschiedenis al van projecten, zijn bekend met de externe partijen en niet te vergeten de betekenissen van de vele afkortingen en dat moet ik allemaal nog leren. Dat kost veel voorbereidend werk. In de commissie welzijn weet ik door mijn werk en specialisme in de gemeenteraad wel het nodige zodat dit me wat gemakkelijker af gaat. Maar gelukkig denk ik nog iedere keer als ik de abdij oploop. Wat een voorrecht dat ik dit mag doen.

 

« Terug

Reacties op 'Eindelijk weer eens een update.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.