Wat een Week....

Arjan Beekmandinsdag 24 april 2007 22:26

U heeft het even moeten stellen zonder een berichtje van mij, maar dat hoop ik hierbij weer goed te maken. Tjonge wat een week zeg. Vorige week woensdag werd ik gebeld door Jaap die meedeelde dat de onderhandelingen met de VVD en de Pvda gestrand zijn. En dat kwam voor mij als een grote verrassing. Het programma was al bijna rond zo had ik begrepen (iets wat ook correct bleek te zijn) maar uiteindelijk is het op de poppetjes stukgelopen. En het mooie nieuws was dat wij uitgenodigd waren om samen met GroenLinks te kijken of een college mogelijk zou zijn, een uitdaging die we uiteraard met beide handen aangenomen hebben. Al snel werden de verkennende gesprekken onderhandelingen en die zijn in een hele goede sfeer verlopen. Het resultaat heeft u intussen al wel vernomen, er is nu een collegeprogramma en vrijdag hopen de (nu nog) beoogde gedeputeerden geinstalleerd te worden.

Voor de fractie heeft dat wel een aantal gevolgen, Jaap gaat onze fractie verlaten en naar het college van GS (Gedeputeerde Staten). Iets wat ik hem van harte gun en ik geloof ook echt dat hij een goede gedeputeerde zal zijn. Aan de andere kant gaat er nu wel een heel brok ervaring weg, en ik had nog graag heel veel van hem willen leren. Maar gelukkig kan dat toch nog. Daarnaast komt Rachel onze fractie versterken. Echt heel erg leuk, we hebben als team de campagne gedaan. Intensief met elkaar samengewerkt en we zijn echt blij dat ze de fractie komt versterken. Graag draag ik mijn titel als jongste statenlid aan haar over. Tot slot word Dick de nieuwe fractievoorzitter. Een logische keus gezien zijn nauwe betrokkenheid bij de onderhandelingen en zijn ervaring.

Verder afgelopen vrijdag een debattraining gehad voor de nieuwe statenleden. Was erg leerzaam en af en toe ook hilarisch. Zo hebben we gediscuseerd met elkaar over de vraag of Zeeland een groot attractiepark moet worden. En om een niet nader te noemen SGP fractielid dat idee te zien omhelzen als erg creatief enz is heel grappig. Bovendien leer je op deze manier je collega statenleden een stuk beter kennen.

a.s. vrijdag de eerste grote (of lange) statenvergadering. Ik heb er zin in!

« Terug

Reacties op 'Wat een Week....'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.