Inwerkdag en bestuurderscongres.

bestuurderscongresdinsdag 03 april 2007 17:18

Voor de statenleden die nieuw zijn heeft de griffie speciale inwerkdagen georganiseerd. Verschillende afdelingen vertellen over de ontwikkelingen die er spelen, de organisatie wordt in beeld gebracht en ga zo maar door. Heel zinvol en nuttig, zeker als je nieuw bent. De eerste dag heb ik gemist door de cursus waar ik u de vorige keer al over vertelde zodoende dat ik vrijdag pas voor het eerst aanschoof. Het programma liep iets uit door een korte statenvergadering over de openbaarmaking van notulen en natuurlijk de beediging van Dick Visser. Omdat mevr Peijs andere verplichtingen had was Jaap voorzitter van de staten. Dus Dick kan zeggen dat hij door zijn eigen fractievoorzitter beedigd is. Dat zullen niet veel mensen hem na kunnen zeggen.

Het inwerkprogramma starte met een rondleiding over de abdij door historicus Peter Sijnke. Hij heeft het nodige van de geschiedenis van het complex verteld en ons de mooie plekjes van het gebouw laten zien. Erg interessant en leerzaam. Iedere keer als ik over de abdij loop ben ik weer onder de indruk van deze prachtige gebouwen. En nu weet je dan ook iets meer van de geschiedenis. Daarna kwam een workshop over de kaderstellende en controllerende rol van de staten. Best een beetje taaie kost. Na de lunch vertelde de rekenkamer iets over haar werkzaamheden en hun werkwijze. Ook de provinciesecretaris (zegmaar de baas van de ambtenaren van de provincie) vertelde iets over de organisatie. Allemaal nuttig en leerzaam. Een bijkomend voordeel is dat je de collegastatenleden een stuk beter leert kennen.

Rond een uur of drie samen met Dick naar het bestuurderscongres van de ChristenUnie in Lunteren gereden. Dat congres wordt eens per 2 jaar gehouden in Lunteren. Het thema was dit jaar "besturen dicht bij de burger". De vrijdag was vooral voor ontmoeting en kennismaking. Omdat jeugdbeleid tot de taken hoort die ik in mijn pakket heb was ik ingedeeld bij onze eigen minister Rouvoet. Een uurtje is dan toch maar heel kort, zeker als er zoveel mensen zijn die graag hun verhaal aan hem kwijt willen. Zelf heb ik nadrukkelijk gevraagd om rekening te houden in het beleid met de aard en schaal van Zeeland. We zijn hier geen randstad en dat vraagt om een toch wat andere aanpak. Daarna gegeten met de andere zeeuwse deelnemers. Goed om elkaar op deze manier weer beter te leren kennen. Zaterdag twee interessante workshops gevolgd. Een prikkelende van SP kamerlid Remi Poppe over het succes van de SP. De twede was meer voor mezelf over timemanagement. Eenvoudig gezegd over hoe je met een drukke agenda toch relaxed om kan gaan. Dat laatste kan ik wel gebruiken ;-).

Deze week zal het verder rustig zijn gezien goede vrijdag a.s. vrijdag. Ik wil u allemaal hele mooie en goede paasdagen toewensen.

« Terug

Reacties op 'Inwerkdag en bestuurderscongres.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.