Verdiepen in jeugdbeleid.

jeugddonderdag 29 maart 2007 20:51

De weken vliegen voorbij, ik had al gezegd dat de volgende aflevering weer wel even zou duren. Maar intussen is het weer wel tijd voor een update. Dus hierbij.

Vorige week de eerste bijeenkomst uit hoofde van mijn statenlidmaatschap in het veld. Op het Calvijn College. Over de zorg voor jongeren in de leeftijdcategorie van 12 - 18 jaar. Op welke manier deze georganiseerd is, en op welke manier dat beter zou kunnen. Naast de directie van het Calvijn College en collega politici waren ook enkele mensen die zich intensief bezig houden met jeugdzorg uitgenodigd. Een hele leerzame en zinvolle bijeenkomst. Ik merk dat ik als een soort spons alle informatie opdrink en er daarna heel hard over nadenk wat een oplossing kan zijn voor gesignaleerde problemen. Het voordeel is wel dat er morgen een bijeenkomst gepland staat met de minister van Jeugd en Gezin op het ChristenUnie congres in Lunteren. Dus op die manier proberen we toch de signalen die we van het werkveld krijgen mee te nemen naar mensen die daar op hun beurt ook wat mee kunnen doen.

 Daarnaast een intensieve training gevolgd bij De Hoop verslavingszorg in Dordrecht i.s.m. Stichting Chris. Het is een weerbaarheidstraining voor jongeren om ze bewust te maken van risicogedrag en de gevolgen daarvan. Hele fijne positieve en gedreven mensen ontmoet met een warm hart voor jongeren. Ik denk dat deze mensen hard nodig zijn om jongeren te begeleiden en te helpen in het maken van de juiste keuzes. Zelf er ook heel veel van opgestoken. Heb zin om deze training ook bij ons op school te gaan geven.

Morgen een korte statenvergadering over het opheffen van de vertrouwelijkheid van notulen van gedeputeerde staten. En daarna een cursusdag. Ik kan er niet de hele dag bijzijn omdat we (Dick en ikzelf) om vijf uur in Lunteren worden verwacht voor het ChristenUnie bestuurderscongres. Maar daarover later meer.

 

« Terug

Reacties op 'Verdiepen in jeugdbeleid.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.