Gekozen en dan....

Arjan Beekmandinsdag 13 maart 2007 23:12

Ja, en dan ben je gekozen en wat dan... Nou dan komt er heel wat bij kijken. Afgelopen vrijdag de officieele benoemingsbrief in ontvangst genomen en de nodige formulieren moesten ingeleverd worden bij de statengriffie. Zoals een uitreksel uit het bevolkingsregister en een opgave van nevenfuncties. Nu is die laatste lijst bij mij niet lang. Als enige nevenfunctie heb ik het woonplatform van R&B wonen genoemd. Een taak die ik gewoon mag blijven doen. Het is ook heel erg leuk om te doen maar dat terzijde. Daarna naar de installatievergadering van mevr Peijs. Na de nodige toespraken (vooral die van dhr Poppelaars was erg leuk) volgde een receptie. Heel veel mensen ontmoet. Van ZMF tot en met mensen die zich bezig houden met de WMO. Dat laatste dossier ken ik vrij goed omdat ik daarop afgestudeerd ben voor mijn economieopleiding. Heel interessant maar ook lastig om al die namen te onthouden.

Maandag hebben we de eerste fractievergadering gehad. Eerst hebben we de vreugde gedeeld van de uitslag en daar wat beter naar gekeken. Daarna gesproken over de takenverdeling en onze insteek voor de coalitievorming. Wat takenverdeling betreft zal ik me vooral bezig gaan houden met welzijn. Een beleidsterrein wat ik erg leuk en interessant vindt. De eerst uitnodiging van het werkveld is al binnen. En wel van mijn werkgever het Calvijn College. Dus dat is best grappig. Kom ik daar eens vanuit een hele andere positie.

Wat de coalitievorming betreft, er komt een informateur die objectief gaat kijken op basis van programma's wat bij elkaar zou kunnen en wat wenselijk is. Deze informateur is dhr Verbree. Onze oud burgemeester. Hij is een heel ervaren politicus en ik ben benieuwd met wat voor advies hij komt. Hij is wel iemand die verfrissend kan zijn. In Reimerswaal heeft hij veel bereikt. Van hem heb ik veel geleerd. Dus ik wacht met spanning de 21e af.

Morgen biddag. En donderdag hoopt de beediging plaats te vinden. Best spannend maar ook heel erg leuk. Met school heb ik gelukkig het goed kunnen regelen tot de zomervakantie. Daarna ga ik structureel 1 dag minder werken voor de staten. Want ik heb van de kiezer veel vertrouwen gekregen. En dat moet je wel waarmaken.

 

 

 

« Terug

Reacties op 'Gekozen en dan....'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.