Open dag provincie in Middelburg.

provinciedag2zondag 04 maart 2007 00:08

Vandaag was het open dag in het provinciehuis, en dankzij het gratis openbaar vervoer druk bezocht. De provincie heeft ook echt zijn best gedaan om het een leuke dag te maken. Er was een leuk programma met voor ieder wat wils. Vele afdelingen hebben laten zien waar ze zich mee bezig houden en policitic kregen uitgebreid de gelegenheid om zich aan de bevolking te presenteren.

Zelf was ik er al behoorlijk vroeg, samen met Paul Colijn de masterclass debateren bijgewoond. Waar studenten en scholieren les kregen van de kampioen debateren. Die deed dat op een erg leuke manier en zelf heb ik er ook nog heel wat van geleerd. Dat debateren nog niet zo gemakkelijk is hebben deze studenten nu aan den lijve ondervonden. Jammer dat er geen studenten van het Calvijn College bijzaten. Dat moet volgende keer toch echt anders. Uiteindelijk krijgen de 6 beste debaters een ontmoeting met premier Balkenende.

Actueel nieuws was het kiezersonderzoek van de PZC in samenwerking met Omroep Zeeland. Deze prognose laat voor de ChristenUnie drie zetels zien. Dat stemt hoopvol maar ik denk maar zo, het is leuk maar we zullen het moeten zien. Wel bijzonder is de opkomst van de SP terwijl zij naar mijn mening een hele zwakke lijsttrekker hebben. Inhoudelijk schiet zij toch echt tekort en dat bleek wel bij het life verkiezingsdebat. Jaap deed het daarin naar mijn mening prima. Rustig, en hier en daar met een kwinkslag wist hij de ChristenUniepunten duidelijk voor het voetlicht te brengen.

Samenvattend een heel geslaagde dag maar ook wel vermoeiend. Iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd door de stand te bemannen of op andere manieren zijn of haar medewerking te geven super bedankt! Dan doel ik vooral op de mensen van de KV Middelburg. Fijn dat jullie je zo ingezet hebben.

De spanning stijgt toch wel nu we dichter bij de verkiezingen komen. Ik zou u willen vragen om ons als team in uw gebed te gedenken. Zodat we tot een zegen mogen zijn voor onze inwoners. Want uiteindelijk gaat het om Zijn eer.

« Terug

Reacties op 'Open dag provincie in Middelburg.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.