ChristenUnie vraagt om visie op bestrijding drugsoverlast.

canabisdonderdag 11 januari 2007 18:34

Nu de overlast van van coffeeshops in Terneuzes steeds groter wordt en het grensoverschrijdende dimensies heeft gekregen is het noodzakelijk dat er vanuit het college van Gedputeerde staten beleid op gemaakt wordt. De ChristenUnie vraagt helderheid.

uit de PZC van 13 januari 2007

Vragen Statenfractie CU over drugssamenwerking

 

MIDDELBURG - Wat is de inzet van het dagelijks provinciebestuur bij de aangekondigde samenwerking voor het bestrijden van de drugsoverlast in de Vlaams/Zeeuwse grensstreek? J. van Ginkel (ChristenUnie) vroeg dat gisteren in de Statenvergadering aan commissaris van de koningin W. van Gelder.

„De visies van Nederland en Vlaanderen staan tegenover elkaar. Samenwerken zal moeilijk zijn“, merkte hij op. Van Ginkel vond dat in elk geval het aantal koffieshops in de grensstreek niet uitgebreid mag worden en dat niet alleen naar openbare orde en veiligheid gekeken moet worden, maar ook naar de volksgezondheid. Van Gelder was optimistisch. „We groeien in toenemende mate naar elkaar toe. De accenten verschillen nog.“ Zo heeft Vlaanderen bij overlast vooral het oog op de verkeersveiligheid, terwijl het in Zeeuws-Vlaanderen, met name Terneuzen, naast verkeersincidenten gaat om fout parkeren, kinderen uren opsluiten in auto’s, behoeften doen in portieken en vechtpartijen.

 

Voor de vragen die gesteld zijn klik hier.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie vraagt om visie op bestrijding drugsoverlast.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.