Bezoek aan Dockwize

Gesprek bij Dockwize.JPGdinsdag 05 maart 2019 22:02

Op 26 februari jl. bezochten Jan Henk Verburg en Adrie Kodde namens de Statenfractie van de ChristenUnie Dockwize. Zij spraken daar met de directeur Mathijs Lugtenburg.

Dockwize is een belangrijk onderdeel van hoe de provincie Zeeland de regionale economie stimuleert. Zij doet dat door nieuwe ondernemingsinitiatieven te ondersteunen, met advies, huisvesting en, via Impulse Zeeland, financiering.

Dockwize is erg tevreden met de successen die het afgelopen jaar zijn behaald. Zo zijn er 11 bedrijven uitgestroomd naar andere huisvesting en 14 nieuwe bedrijven binnengekomen.

Belangrijk is ook dat de netwerkfunctie van Dockwize steeds beter functioneert. Zo lukt het bijvoorbeeld steeds beter om veelal grotere bedrijven met een innovatievraag of probleem, te koppelen aan een andere, veelal kleinere onderneming met een oplossing.

Interessant is dat de vorig jaar gehouden start-up bootcamp ‘social enterprises’, door de ChristenUnie van harte gesteund, zeer succesvol is geweest.

Van de meer dan 20 initiatieven die tijdens de bootcamp werden begeleid in het concreet maken en screenen van hun idee hebben acht bedrijven het vervolg doorlopen. Dit is de zogenoemde ‘kickstart’, waarbij een initiatief van een ‘idee’ naar een start-up worden begeleid. 

Na het gesprek bij Dockwize was er gelegenheid om tijdens de netwerklunch in een heerlijke voorjaarszon met verschillende aanwezigen in gesprek te gaan.

Adrie Kodde

 

« Terug

Reacties op 'Bezoek aan Dockwize'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.