Werkbezoek aan sector transport en logistiek

werkbezoek CTOBmaandag 02 juli 2018 18:34

Samen sterk


Maandagmorgen 25 juni jl. bracht onze fractie een werkbezoek aan CTOB Transport en Logistics. Dit bedrijf is een samenwerkingsverband van dertien kleine en middelgrote logistieke bedrijven, gevestigd in Zeeuws Vlaanderen. Na de Tweede Wereldoorlog is deze coöperatie opgericht om door het bundelen van bedrijven een grotere middenspeler in het MKB te zijn. Om het werk zo op een hoger niveau te tillen en samen sterker te staan.

 

Keten met hectiek

Wij werden – met gebak - ontvangen in het gebouw waar men de financiële administratie ,planning en organisatie van de ritten  verzorgt. De transporten zijn divers, van agrarische producten, koel- en vriesvervoer tot gladheidbestrijding. Hoewel de automatisering ver is doorgevoerd blijft het plannen een hectisch beroep ,waarin veel moet worden geïmproviseerd. In de transportwereld heeft men te maken met een keten van aanvoer, doorvoer en overslag. En dan is een keten zo sterk als de zwakste schakel.

Genoeg gesprekstof

Diverse onderwerpen die in de sector spelen kwamen aan bod:

  • Grensoverschrijdend transport, waarbij tal van douane papieren moeten worden geregeld. Het laden en  lossen in havens waar snel wachttijden ontstaan wanneer er niet op tijd is aangemeld of er een fout in een formulier staat.
  • Het overnachten en in de weekenden verblijven van (buitenlandse) chauffeurs op parkeerplaatsen. Binnen Nederland wordt door chauffeurs veel langs de snelweg overnacht omdat dit in onze buurlanden verboden is.
  • Het is een uitdaging om voldoende personeel aan te trekken en het vergt creativiteit om het beroep van chauffeur aantrekkelijk te houden.
  • In de omringende landen wijkt de regelgeving vaak af. Het werd ons duidelijk dat de voor Zeeland belangrijke sector transport een zaak van Europees niveau is. We zijn dan ook blij dat deze sector bij onze ChristenUnie collega politicus Peter van Dalen in het Europarlement in goede handen is.

 

We danken de ondernemer voor de warme ontvangst en maken in de toekomst graag gebruik van dit netwerkcontact wanneer er voor de sector relevante kwesties op de agenda staan.

 

Adrie, Jan Henk & Ria

« Terug