Krachten bundelen in de Zeeuwse media wereld

Omroep Zeelandwoensdag 15 maart 2017 14:44

ChristenUnie Zeeland ziet graag dat de Provincie en Omroep Zeeland elkaar meer gaan versterken. Bovendien zijn er meer (media)bedrijven en -organisaties die zich bezig houden met het maken van nieuws, programma’s en promotie van Zeeland en zien wij graag dat krachten worden gebundeld. Daarom hebben wij het initiatief genomen voor de indiening van de motie 'Omroep Zeland'(zie bijlage) vrijdag 17 maart 2017. De uitkomst van deze stap kunt u hieronder lezen.

Wij zijn tevreden met de uitkomst na het indienen van de motie 'Omroep Zeeland' tijdens de Statenvergadering van vandaag 17 maart '17. Er is nadrukkelijk aandacht gevraagd voor het feit dat er verandering moet komen in onze regionale media. We willen een sterke onafhankelijke nieuwsvoorziening, lokaal en regionaal, behouden.


Na reacties vanuit de Staten en de toezegging van Gedeputeerde de Rue hebben wij besloten de motie nu niet in te dienen. De Gedeputeerde beloofde zijn toezegging (tijdens de afgelopen commissievergadering) breder te trekken waardoor hij niet alleen het gesprek aangaat met Omroep Zeeland en de PZC maar dat hij met meer betrokken partijen in de Zeeuwse Mediawereld rond de tafel gaat zitten.

Dit doel hadden wij voor ogen en wij zullen dit proces in de gaten houden en zo nodig opnieuw aankaarten.       

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
2017 03 motie Omroep Zeeland - ChristenUnie-PVV253.3 kBapplication/pdfdownload

« Terug