Slapen op het Zeeuwse strand

Zeeuwse kust (groot)vrijdag 07 oktober 2016 09:34

Een regelmatig terugkerend thema in de Staten is de kustbebouwing. Er zijn zorgen dat er zowel op het strand als in de duinen gebouwd kan worden.
Door ondernemers en investeringsmaatschappijen worden plannen gelanceerd en dat roept dan vragen op.

Vanuit de provincie hebben we hiervoor een aantal regels opgesteld die te lezen zijn in het ( herziene) omgevingsplan 2012-2018 en de kustvisie van 2012. Beide worden in 2018 opnieuw vastgesteld.

Er zijn 6 hotspots benoemd. Initiatieven om te daar te gaan bouwen voor recreatie moeten voldoen aan de aanwezige omgevingskwaliteiten nadrukkelijk versterken, onderscheidende recreatieve kwaliteiten toevoegen en wordt voorzien van een goede inbedding in het landschap. 

In aanloop naar het nieuwe omgevingsplan wordt een kustvisie geschreven. De kustvisie wordt samen met gezamenlijke externe partners opgesteld. De staten werden voor de zomervakantie geïnformeerd over de stand van zaken aangaande de kustvisie in wording en de partijen die erbij zijn betrokken.

Vrijdag 30 september heeft een aantal politieke partijen  verontrust hierop gereageerd door een motie in te dienen om de hotspots duidelijker te begrenzen.

 ChristenUnie heeft hier niet mee ingestemd. De motie heeft geen meerwaarde voor de huidige regels die voor provincie en gemeenten gelden.

Wel heeft men ons inziens daarmee de nieuwe manier van werken, transparantie en communicatie naar alle partijen gefrustreerd. 

Voor ons is de kust de gouden rand van Zeeland en de kip met gouden eieren. De gouden rand willen we laten blinken en niet in de vitrine, de kip willen we niet slachten.

Daarom zijn initiatieven die op een duurzame wijze bijdragen aan een mooie leefomgeving, passen in het landschap en waar het goed toeven zijn welkom. 

Huisjes op het strand om er te slapen, hoe mooi en rendabel ook voorgesteld door investeerders horen daar niet bij.

Meer weten? Dan sta ik u graag te woord. Er is namelijk veel te beleven in de politiek, want dat is meer dan een dag lang vergaderen.

 Ria Rijksen

m.rijksen-blok@zeeland.nl

« Terug

Reacties op 'Slapen op het Zeeuwse strand'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.