Bijeenkomst Zeeuwse CU volksvertegenwoordigers en bestuurders

240902 Groepsfoto.JPG
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
Door Webredactie Zeeland op 5 september 2024 om 12:23

Bijeenkomst Zeeuwse CU volksvertegenwoordigers en bestuurders

Maandag 2 september jl. kwamen we traditiegetrouw samen als Zeeuwse CU bestuurders en volksvertegenwoordigers. Het was goed om elkaar te ontmoeten in een ontspannen setting. 

We hebben serieus met elkaar gebrainstormd over hoe we Zeeland tot bloei kunnen laten komen. Letterlijk en figuurlijk, in al onze dorpen en steden. En hoe we tegelijkertijd de realiteit onder ogen zien. We staan voor grote opgaven en financieringsstromen worden vanuit de landelijke overheid teruggeschroefd. Wat dat betreft had onze vaste gastspreker, CU Tweede Kamerlid Pieter Grinwis, geen positieve boodschap.

Wel straalde Pieter uit dat hij en collega's Don Ceder en Mirjam Bikker met frisse moed aan de slag zijn gegaan. Voor het eerst sinds tijden hebben zij genoten van een rustig zomerreces. En zijn zij inmiddels - naast het oppakken van het gebruikelijke politieke werk - druk bezig met het kernachtig formuleren van de langetermijnvisie van de CU.

Een duidelijk, realistisch en oplossingsgericht verhaal is nodig met 3 pijlers waarvan de formulering nog kan wijzigen:
1. Opkomen voor de toekomst van onze kinderen
2. Opstaan tegen onrecht
3. Opkomen voor de schepping

Vanuit de zaal kwam een mooie suggestie om de boodschap samen te vatten: bloei in balans!

Met alle input van deze bijeenkomst gaan we het nieuwe politieke seizoen weer aan de slag, ieder op zijn/haar plek 💪🏻🙏🏻!

240902 Brainstorm in groepjes 3240902 Eten 2240902 Lizo en Pieter