Even voorstellen...

Marie-Louise3.JPG
CU-ImpactLogo-in-cirkel-RGB.png
Door Webredactie Zeeland op 17 maart 2022 om 10:04

Even voorstellen...

Mijn naam is Marie-Louise de Graaf-Fokkema, de nieuwe fractiemedewerker van ChristenUnie Zeeland. Eind vorig jaar ben ik met mijn man Arie en onze twee kinderen Juliette en Alexander van de drukke Randstad verhuisd naar het mooie Middelburg. Jarenlang brachten wij met veel plezier onze vakanties door aan de kust van Walcheren. Steeds vaker zeiden we tegen elkaar: Waarom gaan we hier niet wonen, zodat we onszelf en onze kinderen meer rust, ruimte en natuur kunnen bieden? En na twee jaar zoeken was het eindelijk zover!

Ondertussen dacht ik na over een nieuwe werkomgeving. Onze verhuizing zou namelijk ook betekenen dat ik een nieuwe loopbaanstap zou zetten. Na mijn studie Rechten in Utrecht werkte ik ruim 15 jaar als advocaat en later ook als scheidingsmediator. Werk dat maatschappelijk heel relevant was. Toch kriebelde het bij mij om mijn kennis en ervaring op andere terreinen van de samenleving in te zetten. Ook de politiek had altijd al mijn interesse. Toen ik begin dit jaar geattendeerd werd op de functie van fractiemedewerker bij de CU Zeeland aarzelde ik geen moment en heb ik gelijk gesolliciteerd!

Vanaf deze maand neem ik de rol van Marleen Remijnse over. Ik verheug me erop om de leden van de Statenfractie van de ChristenUnie in praktische zin te gaan ondersteunen. Op termijn wil ik mij ook graag verdiepen in de inhoudelijke onderwerpen die in de provincie Zeeland spelen om samen de waarden van de ChristenUnie uit te dragen!